Traim astazi intr-o epoca a tehnologizarii fara limite, in care timpul este comprimat cu atata putere incat lumea pare ca s-a schimbat foarte mult fata de cea de doar acum cateva decade. Acest lucru este in sine unul minunat, insa din pacate, in acelasi timp, traim si o epoca a recesiunii. O epoca in care puterea de cumparare scade pe tot mai mult, pe zi ce trece. Nu vom analiza acum motivele acestei scaderi, nu asta e scopul articolului, ci vom sublinia faptul ca in epoca noastra, a detine si a folosi un calculator, un laptop, un smartphone sau o tableta nu mai este de mult ceva exotic sau fitos, ci o necesitate stringenta. Dar costul acestor gadgeturi inteligente, care ne infrumuseteaza si ne usureaza viata, este tot mai mare, pe masura ce gradul de automatizare si de procesare a datelor creste. Din acest motiv, calculatoarele second hand reprezinta o ocazie ideala pentru persoanele cu venituri mai modeste. Din moment ce oamenii isi cumpara telefoane second hand, masini second hand sau chiar case second hand, atunci de ce nu si calculatoare second hand, mai ales ca e vorba de calculatoare foarte bune, folosite de altii mai inainte, cu preturi mai mici si cu perioada de garantie.
Calculatorul a incetat de mult timp sa mai fie un moft al celor inclinati spre tehnica. In ziua de azi profesorii cer in mod imperativ elevilor sa pregateasca lectiile pe calculator, sa scrie lucrari si sa le salveze in fisiere word. La fel, acasa sau la scoala, elevii isi usureaza munca daca au acces la Internet, pentru ca Google-ul sau alte motoare de cautare le ofera raspunsuri instante la o gama larga de intrebari si neclaritati. Munca de documentare, astfel, nu numai ca este usurata, dar devine mult mai eficienta, pentru ca stim cat dureaza sa mergi intr-o biblioteca, sa stai la rand si sa cauti cartea sau cartile dorite. Din aceste motive, calculatoarele, chiar daca sunt calculatoare second hand, va sunt foarte necesare, iar costurile pot fi cel putin suportabile.
Cum arata o varianta second hand a unui astfel de calculator? Vom incerca sa va oferim un exemplu cat mai concret, analizat pe componente hardware luate separat. Procesorul, element de baza al calculatorului, poate fi un AMD Sempron 3000+, placa video de 64 MB, memoria RAM de 512 MB, HDD de 40 GB, DVD – ROM, monitor LCD de 15 inci, mouse si tastatura. Toate aceste componente alcatuiesc un sistem desktop PC complet, la un pret estimativ de 350 de RON. Acest sistem poate beneficia de o garantie de un an, ceea ce este foarte avantajos, la o asemenea suma infima daca stai sa te gandesti. Si daca veti invata putin sa va intretineti pc-ul, atat din punct de vedere al software-ului cat si al hardware-ului, atunci sistemul va poate functiona mult si bine pentru o perioada mult mai mare de timp. Bineanteles, acest exemplu este dat pentru cel mai ieftin sistem desktop PC posibil, insa exista si variante mai performante si mai scumpe. Acest sistem dat exemplu este ideal pentru scris, pentru calculat si pentru navigat pe Internet. Desigur, puteti asculta muzica si chiar si viziona filme, insa la performante multimedia mai reduse. In ceea ce priveste grafica pe calculator sau jocurile, aceasta este alta poveste. Pentru a lucra grafica pe calculator sau pentru a va juca jocuri cu grafica performanta, atunci un sistem desktop second hand nu renteaza decat daca e unul mult mai nou ca generatie si implicit mai scump. Daca doriti insa sa faceti primii pasi intr-ale operarii pe calculator si Internet atunci acest sistem la nici 400 de RON este ideal pentru dvs. si ar trebui sa pregatiti banii pentru el cat mai repede.
calculatoare second hand, calculatoare sh
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu