marți, 1 mai 2012

Telefoane de top pe piata ofertelor 2011

Piata ofertelor de telefoane noi si smart phonuri a inregistrat o afacere extrem de profitabila in cursul anului care se va termina in curand. S-au vandut multe telefoane noi si smart phonuri extrem de valoroase si sofisticate ca dotari, la preturi variate la fel ca si buzunarele cumparatorilor. Cumparatori care nu au ezitat sa scoata din buzunar banii atunci cand au dorit sa-si implineasca visele si sa-si satisfaca nevoile de comunicare. Pentru o vedere mai generala asupra acestor oferte de telefoane si a prizei inregistrate la public am facut un top al celor mai bune telefoane pe 2011, un top care nu are pretentia de a fi cel mai bun sau cel mai obiectiv, este subiectiv in multe parti si recunosc acest lucru cu franchete, insa cred ca este un instrument bun de cuantificare si recenzare a calitatii acestor gadgeturi care ne-au ametit si ne-au luat ochii in cadrul reclamelor tv, radio, presa, Internet sau al panourilor publicitare. Lucru explicabil de altfel, pentru ca romanii iubesc enorm, dupa masini, telefoanele. Suntem un popor latin caruia ii place sa calatoreasca, sa se deplaseze si sa comunice. Ma intreb, glumind putin, ce turnura ar fi luat politica si istoria mondiala daca Romania era situata geografic in locul Spaniei si Portugaliei, probabilc a noi am fi descoperit primii si Americile si Australia. Dar asa, ne-au descoperit altii pe noi, ma refer la tatari, turci, rusi, maghiari si alte popoare “prietene”. Dar trecutul e trecut si prezentul este incarcat de tehnologie, inci, giga hertzi, rami, consum redus al bateriilor, functii gps, wireless, 3 G si asa mai departe. Sa vedem putin clasamentul si sa comentam in acelasi timp cateva cuvinte la fiecare telefon sau smart phone in parte.

Locul 10: HTC Titan. Un brand recunoscut pe piata de telefoane mobile, HTC este present cu succes pe piata de telefoane noi. Cu ai sai uriasi 4,7 inci, displayul depaseste si pe Galaxy Nexus si forma si designul sau creeaza un efect de uimire. Sistemul de operare Windows Phone 7.5 Mango face din acest smart phone unul dintre cele mai puternice de pe piata. Cand spui HTC spui atentie data detaliilor si spui experienta profesionala acumulata in timp.

Locul 9: Nokia N9. Un telefon care ar fi prins un loc mult mai fruntas daca avea si un sistem de operare adecvat, cu suport extins. Din pacate nu e asa si atunci trebuie sa ne multumim cu performante hardware gen processor de 1 Ghz, 1 Gb RAM, accelerator grafic PowerVR SGSX530, plus un design superb care te face sa devii dependent.

Locul 8: LG Optimus 3D. Este singurul telefon 3D care se strecoara in topul nostru. Are capacitate excelenta de a fotografia stereoscopic iar Lg ne promite ca-n 2012 vor scoate pe piata primul telefon 3D cu processor dual core.

Locul 7: HTC Sensation. Are 1,1 GB Rom cu care poti sa instalezi linistit peste 40 de aplicatii si-n plus are o interfata foarte buna, Sense 3.0.

Locul 6: HTC Sensation XE. Tehnologia Beats Audio, procesorul de 1,5 Ghz, 4 Gb spatiul de stocare si in plus si cu microSD este mai mult decat suficient cred pentru a va face o idée despre calitatile acestui telefon.

Locul 5: Motorola Droid RAZR. Motorola a ajuns sub sceptrul Google si promite un viitor de aur pe piata ofertelor de telefoane destepte. Dintre specificatii amintim ecranul de 4,3 inci cu qHD si camera de 8 megapixeli. Carcasa cu fibre de Kevlar este intr-adevar ceva deosebit ce nu am mai intalnit pana acum in lumea telefoanelor mobile.

Locul 4: Nokia Lumia 800. Display Amoled, processor la 1,4 Ghz, camera de 8 megapixeli, sistem de operare Windows Phone 7.5, toate sunt ingrediente menite sa asigure un boom al vanzarilor.

Locul 3: iPhone 4 S. Este unul dintre cei 3 mari granzi ai pietelor de smart phonuri, cu peste 500.000 de aplicatii care te asteapta, nici nu e de mirare ca a doborat toate recordurile la vanzari.

Locul 2: Samsung Galaxy Nexus. Un smartphone ce permite utilizarea la maximum a experientei sistemului de operare Android de pana acum, cu un pret pe masura buzunarelor cu dare de mana.

Locul 1: Samsung Galaxy SII. Dupa mine, e cel mai bun dintre toate smartphonurile existente, desi multi vor spune ca e iPhone 4 S sau Nexus. Display Super Amoled Plus uluitor, camera foto care filmeaza la 1080 p, cu o grosime si o greutate extrem de redusa.

Sper ca v-am facut o imagine cat mai buna asupra pietei de telefoane mobile si smartphonuri a anului 2011. Asteptam anul 2012 cu performante si mai ametitoare, sa speram ca nu va fi la fel si la preturi.


Tags: vand telefon, telefoane de vanzare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu