luni, 4 iunie 2012

Aparatele de aer conditionat, implinirea unui vis istoric

Despre aparatele de aer conditionat 9000 stim astazi foarte multe lucruri, si multi dintre noi chiar le folosesc, acasa sau la servici. Sunt niste surse extraordinare de racoare atunci cand, afara, toata lumea este toropita si zapusita de caldura insuportabila. Dar v-ati intrebat oare daca si stramosii nostri mai indepartati stiau sa foloseasca niste solutii inteligente si relativ asemanatoare? Ei bine, daca luam si cercetam sursele istorice, o sa avem surpriza sa descoperim ca aerul conditionat de azi nu este chiar 100% o inventie moderna, ci este o solutie inovatoare bazata si pe experienta istorica. Mai exact, este vorba despre Egiptul antic. Acolo se foloseau niste sisteme de apeducte montate in peretii incaperilor cu necesar ridicat de schimbare a temperaturii. Efectul acestor apeducte este asemanator cu cel al sistemelor ultramoderne de aer conditionat comercializate azi pe piata. Aerul conditionat nu este asadar un moft modern, ci este doar un raspuns eficace dat nevoii copiiilor, batranilor, persoanelor cu probleme de astm si altor categorii de oameni pentru care aerul conditionat este vital pentru sanatate. Ca atare, vara nu mai este si nu mai trebuie perceputa de nimeni ca un chin si un disconfort.

Atunci cand intentionam sa cumparam aparate de aer conditionat, trebuie sa cunoastem niste amanunte legate de dotarile acestora, amplasarea lor si modul de achizitionare. Avem de exemplu 2 camere, un hol si o bucatarie si vrem sa asiguram o racoare in toata casa, mai putin holul. In acest caz, un amplasament ideal al aparatului de aer conditionat va fi in hol, pentru ca noi sa nu intram direct in contact cu aerul rece produs de acesta. Reglarea aerului va trebui sa fie facuta si in functie de locul in care ne odihnim sau luam masa si unde nu e indicat sa fie adieri de vant sau curent, efectele fiind neplacute atat pentru confort cat si pentru sanatate. Insa nu trebuie sa va preocupati asupra faptului ca aceste aparate sunt prea complicate ori prea scumpe, deloc chiar. Considerate un lux in trecut, un apanaj al firmelor bogate sau al institutiilor, cladirilor mari de magazine sau alte entitati corporative, instalatiile de aer conditionat au evoluat si s-au mulat cererilor generale ale pietii. Exista in prezent numeroase oferte asociate vanzarilor acestor produse, si aici vorbim despre promotii, includerea unor lucrari de tip service, oferirea si montarea de filtre etc. Practic, orice buzunar isi poate permite acum un aparat care sa deserveasca macar o camera, in timpul acestor veri nemiloase.

Inainte de a va decide sa cumparati un aparat de aer conditionat, este bine sa stiti ce anume va doriti de la acesta. Tehnologia a evoluat si aici pana in pragul in care a crescut foarte mult siguranta, performanta si calitatea acestor aparate. Putem vorbi chiar despre niste criterii de achizitionare a acestor produse. Spre exemplu: clasa de consum (recomandabil clasa A), BTU, sistemul mono sau multi split, daca are sau nu inverter, adica vara sa racoreasca aerul si iarna sa incalzeasca temperatura ( bineanteles in limita unor temperaturi cuprinse intre valori nu foarte scazute). Sistemele moderne de aer conditionat care exista actualmente pe piata nu numai ca pot raci aerul din camera, ele il pot si incalzi, ventila si deumidifica. In plus, aceste aparate nu mai pot fi blamate precum erau in trecutul recent, cum ca aduna si imprastie bacteriile si praful, si asta din cauza ca au in dotare sisteme moderne de filtrare si purificare a aerului. Daca doriti mai multe informatii despre sistemele de aer conditionat, atunci puteti cauta si pe Internet, unde veti gasi o multitudine de situri mai mult sau mai putin specializate, care va vor ajuta cu siguranta sa luati o decizie avantajoasa de cumparare in acest sens.


Tags: aer conditionat 9000, aer conditionat hitachi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu