duminică, 25 martie 2012

"Sa o bati,dar nu prea mult".Sfaturile revoltatoare dintr-un ghid musulman pentru tinerii casatoriti

stirileprotv.ro Cu o coperta roz, frumos decorata cu flori, acesta carte ar trebui sa fie un ghid util tinerilor casatoriti. Continutul ei este insa revoltator pentru orice tara civilizata.

Ghidul se numeste, ironic, “Un cadou pentru cuplul musulman” (A gift for muslim couple) si este scris de Maulavi Ashraf Ali Thanvi, care este considerat un invatat islamic.

Sfaturile date de autor tinerilor casatoriti sunt insa departe de relatiile normale pe care le intalnim intr-o familie moderna.

Daily Mail citeaza cateva sfaturi oferite de catre autor tanarului sot:

“S-ar putea sa fie necesar s-o stapanesti cu forta sau chiar s-o ameninti”.

“Sotul trebuie sa-si trateze sotia cu bunatate si iubire, chiar daca ea tinde sa fie proasta sau inceata uneori.”

ghid musulman pentru tineri casatoriti

Urmeaza prezentarea drepturilor pe care barbatul le are asupra sotiei lui. Astfel, femeia nu are voie sa iasa din casa fara acordul sotului, trebuie sa-i implineasca toate dorintele si sa se faca frumoasa pentru el.

Bataia este o solutie considerate acceptabila de catre autor:

“El poate sa o bata cu mana sau cu un bat, sa nu-i ofere bani si sa o traga de urechi. Totusi, nu trebuie sa o bata prea mult”.

Cartea a aparut prima data intr-o librarie din Canada, unde s-a vandut imediat. Ea se gaseste insa si in multe librarii online islamice.

Un politician canadian musulman a reactionat imediat, cerand interzicerea acestei carti.

“Poate ca voi sunteti socati, dar comunitatea musulmana stie ca aceste sfaturi sunt larg raspandite, se considera ca o femeie poate fi batuta. Liderii musulmani vor nega asta, dar este adevarat”, declara Tarek Fatah.

Violenta domestica este permisa, potrivit anumitor interpretari din Coran. Un raport recent arata urmarile cumplite ale acestor practici.

Potrivit Comisiei pentru Drepturile Omului, anul trecut numai in Pakistan au fost ucise 1.000 de femei si fete, in crime intitulate “pentru onoare”, ucigasii fiind chiar membri ai familiei. Multe cazuri au fost insa musamalizate, numarul real al victimelor fiind probabil mult mai mare.

Asemenea practici au loc si in randul musulmanilor care traiesc in occident. O tanara din Londra a fost ucisa in anul 2006, la ordinul tatalui si unchiul ei, care erau nemultumiti de iubitul pe care si-l alesese. Cei doi barbati au fost condamnati la inchisoare pe viata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu