Exista o gramada de tehnici de imprimare in lume, unele sunt mai cunoscute decat altele si altele sunt extrem de rare si reprezinta viziunea unor artisti. In ziua de astazi ai de regula materiale la dispozitie sa iti poti inventa singur propria tehnica de serigrafie.
Sau iti poti deschide propria afacere. Haideti sa ne imaginam ca ai dat 15 000 de dolari si ti-ai facut propriul tau ecran. Acum ce faci? Daca strici o camasa? Daca cerneala se spala? Daca ai clienti nemultumiti? Sau daca pui printul in locatia gresita? Poate nu asta este genul tau de afacere. Traumatizant nu? Cel mai probabil vei trece peste ele pentru ca acestea de regula sunt greseli pe care le fac toti din aceasta afacere la inceput. Vom explica aiai pas cu pas fundamentele de baza ale aceste meserii. Acestea sunt lucruri pe care ar trebui sa le stie atat printerii incepatori cat si cei avansati cu foarte multi ani de experienta.
Vom presupune ca ai nevoie de un ecran de dimensiunea corecta pentru a te apuca de lucru. Deci numarul 110 monofilament (43 cm) nu merge pentru fiecare treaba. Trebuie sa folosesti ecranul corect pentru a avea un print de calitate. Altfel calitatea ecranului este irosita in van, pentru moment haideti sa presupunem ca faci un print simplu in 3 culori pe un material de culoare deschisa. Eu as folosi un 160 ( 61cm ) pe 180 ( 70 cm ) monofilament cu margini facute din lemn si materialul textil atasat si preintins sau as folosi un ecarn din metal retensionabil pe care l-as aduce dupa cateva incercari la tensiunea potrivita in asha fel incat materialul sa stea foarte strans. Aleg 160 pe 180 deoarece vreau sa pun mai putina cerneala pentru ca este un desen in mai multe culori si risc sa se amestece intr-un mod nedorit, Desi se poate face un astfel de print folosind vopsea neuscata pe alta vopsea neuscata. Am sa folosesc o rasina de fotopolimer dublu tratata ca stencil si care poate fi aplicabila pe cate o singura parte.
Apoi tricoul trebuie intins si postat foarte bine pe ecran astfel incat sa ne asiguram ca printul iese in zona in care ne dorim sa fie. Atunci cand printezi multicolor pe culori deschise de regula printezi culoarea cea mai deschisa pe cea inchisa. Aceasta etapa impreuna cu alegerea unei vascozitati potrivite a cernelii va ajuta minimalizarea curgerii cernelii pe marginea ecranului. Acest tip de tiparire se cheama buid-up si este destul de comun in aceasta meserie.
Cea mai usoara cale ca sa alainezi ecranul este sa faci o margine cu o anumita culoare si apoi sa aliniezi desenul cu marginea respectiva, normal ca se va strange un pic mai multa cerneala pe marginile ecranului dar se poate sterge de acolo foarte usor.
Acestea impreuna cu alte tehnici de personalizare ne ajuta astazi sa obtinem cele mai bune rezultate pentru o gama larga de produse de larg consum. Produsele care pot fi imprimate sunt , pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri, agende. Poti folosi pentru asta o companie de serigrafie bucuresti ( seligrafie bucuresti ). Ea poate face personalizare obiecte, serigrafie textile si imprimare tricouri bucuresti. Incercati sa faceti unice hainele dvs, apeland la acest gen de artisti pentru a avea printuri unice pe hainele dvs. Multe dintre aceste obieste personalizate pot deveni cadouri.
serigrafie, obiecte promotionale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu