Numele deputatului UNPR Mihail Boldea a fost mentionat de presa in mai multe afaceri imobiliare controversate derulate in Galati. Potrivit unor surse judiciare citate de mass-media, Mihail Boldea este cercetat de DIICOT pentru inselaciune intr-un dosar privind infractiuni in domeniul imobiliar. In 2011, Mihail Boldea a initiat un proiect de lege prin care dorea ca accesul jurnalistilor la informatiile din dosarele penale sa fie limitat. In ultima declaratie de avere, deputatul mentioneaza ca a instrainat 3 apartamente, ca detine doua terenuri, cinci imobile, 120.000 euro in conturi, datorii la banci de 590.000 euro si imprumuturi acordate altor persoane in valoare de 250.000 euro.
Intr-un comunicat public, DIICOT arata ca a destructurat o retea care se ocupa cu savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Potrivit unor surse citate de mass-media, din grupul infractional ar face parte si deputatul UNPR Mihail Boldea. "In fapt, se retine ca membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului", mentioneaza DIICOT.
Imagini de la perchezitiile realizate de DIICOT
Deputatul Mihail Boldea a declarat pentru viata-libera.ro dupa audierile de la DIICOT ca a fost instiintat ca a fost pus sub invinuire.
"Mi-au adus la cunostinta ca sunt pus sub invinuire pentru instigare la fals si uz de fals si pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Nu am dat nici o declaratie si sunt multe nereguli, una dintre ele fiind ca interceptarile si autorizatiile de perchezitie au fost date de Tribunal si Curtea de Apel. Legal trebuiau cerute de la Inalta Curte", a declarat Mihail Boldea citat de pentru viata-libera.ro
Mihail Boldea a fost ales deputat in colegiul 9 Galati cu 6.957 voturi. Pana in octombrie 2011 a fost membru al PDL, iar in prezent este membru al grupului UNPR din Camera Deputatilor. Mihail Boldea este membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Boldea a facut parte pana in 2009 din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. A mai facut parte din urmatoarele comisii: Comisia speciala comuna pentru dezbaterea in fond, in procedura de urgenta, a Codului penal, a Codului de procedura penala, a Codului civil si a Codului de procedura civila, Subcomisia de Cod penal si Cod de procedura penala.
Potrivit delaratiei de avere, Mihail Boldea detine doua terenuri, cinci imobile cumparate in 2005-2010. Boldea a mai declarat ceasuri si tablouri in valoare de 23.000 euro. In 2011, Boldea a instrainat trei apartamente. Deputatul mentioneaza ca are in conturi peste 120.000 euro si ca a imprumutat in baza unor contracte de imprumut catre trei persoane suma de 250.000 euro. La capitoul datorii, Boldea mentioneaza ca are de returnat la banci 590.000 euro. In declaratia din 2011, declara ca a obtinut venituri totale de 81.000 lei.
In 2011, deputatul PDL Mihail Boldea a depus la Parlament doua proiecte de lege prin care doreste sa limiteze accesul la dosarele penale si sa sanctioneze scurgerile de informatii din faza de urmarire penala. In modificarea legislativa se prevede ca poate fi sanctionata cu inchisoarea orice persoana care are acces la informatii din dosarele penale. Boldea a declarat ca obiectivul sau a fost sa limiteze sursele jurnalistilor.
In 2010, Adevarul.ro relata ca numele lui Mihail Boldea a fost mentionat intr-un dosar penal in legatura cu o inselaciune de 155.000 de euro. Dosarul viza modul in care un batran de 82 de ani ar fi fost deposedat de o casa si un teren aflate in Galati.
Tot in 2010 presa locala mai relata ca Mihail Boldea ar fi fost implicat intr-un alt dosar legat de o afacere imobiliara. Mai precis este vorba de retrocedarea unui imobil declarat monument istoric. Ziaruldeinvestigatii.ro sustine intr-un articol din 2010 ca Mihail Boldea a castigat un proces de revendicare in baza unor documente false. Presa a relatat ca Boldea a castigat acest proces in 2007 inainte ca el sa devina avocat si ca el a fost mandatat sa pledeze in proces in baza unei procuri realizate in cadrul cabinetului de avocatura detinut de deputatul PC Bogdan Ciuca.
In 2011, Ziaruldeinvestigatii.ro a relatat ca Mihail Boldea s-a implicat si intr-un dosar in care Bogdan Alexandru Boza, membru PDL (contracandidat al Elenei Basescu la Organizatia de Tineret a PDL), a solicitat in instanta plata sumei de 1 milion euro drept daune de la o companie din Galati. Publicatia sustine ca in acest dosar Boldea ar fi platit taxa de timbru pentru Alexandru Borza si ar fi depus delegatie avocatiala. Vezi detalii afacere
Mihail Boldea in 2009 despre cazul Ridzi: DacÄ cineva este suspectat cÄ a încÄlcat legea, el nu trebuie sÄ se ascundÄ în spatele imunitÄÅ£ii parlamentare. Verdicte, însÄ, poate da doar justiÅ£ia, nu vreo comisie sau plenul Camerei DeputaÅ£ilor.
vineri, 16 martie 2012
VIDEO Cine este deputatul UNPR Mihail Boldea, despre care surse juridice sustin ca ar fi cercetat de DIICOT
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu